GSM-logo
خانهاخبار
گران تمام شدن دور زدن فیلترینگ برای کاربران

گران تمام شدن دور زدن فیلترینگ برای کاربران

سانسور فضای مجازی در یک سال اخیر، فروشنده‌های سرویس‌های فیلترشکن را به درآمدهای باورنکردنی رسانده است.
۲۴ مرداد ۱۴۰۲

تبلیغات

home_header

با فیلتر شدن تمام شبکه‌های اجتماعی، استفاده کاربران از فیلترشکن به بالاترین حد خود در چند سال گذشته رسیده و در این میان بازار فیلترشکن‌های پولی حسابی سکه شده است. بر اساس آمارهای غیررسمی  خرید سرویس یک ماهه فیلترشکن از ۸۰ هزار تومان در فروردین ماه، اکنون به ۱۳۰ هزار تومان رسیده‌ و هزینه خرید سرویس سه ماهه نیز ۲۰۰ هزار تومان در این مدت افزایش پیدا کرده‌ و به ۴۰۰ هزار تومان رسیده ‌است.

رسیدن تورم به فیلترشکن‌ها در حالی است که چندی پیش عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات به کاربران توصیه کرده بود که برای حفظ امنیت داده‌هاشان، در حد امکان از فیلترشکن‌های رایگان خارجی استفاده نکنند. اما با قیمت‌های اعلام شده، دور زدن فیلتر برای کاربران گران تمام خواهد شد.

واکنش‌ها درخصوص درآمد ناشی از فروش فیلترشکن‌ها

افزایش قیمت و همچنین استفاده کاربران از فیلترشکن‌ها واکنش‌ رسانه‌ها و حتی برخی از مسئولان را به دنبال داشته است.

 علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی بر لزوم توضیح وزیر ارتباطات درباره درآمد چند میلیاردی ناشی از فروش فیلترشکن‌ها تاکید کرد.

وی در تذکری گفت: در آمریکا 217 قانون برای مدیریت فضای مجازی وجود دارد. در فرانسه تصویب شد اگر کسی مطلبی خلاف در فضای مجازی منتشر کند 48 ساعت فرصت برای اصلاح آن دارد. همچنین در انگلستان مصوب شد دولت اختیار تنظیم محتوای فضای مجازی دارد. سوال من این است ما چرا حداقل یک دهم قوانین موجود در کشورهای غربی برای مدیریت فضای مجازی نداریم؟ این فضای بی‌در و پیکر مجازی ایمان، اعتقاد و امنیت روانی جامعه را مورد هجوم قرار داده است.

image

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه به اظهارات عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی مبنی بر درآمد چند میلیاردی ناشی از فیلترشکن واکنش نشان داده است.

بر اساس گزارشی از مهر، محمداحسان خرامید رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اظهارات حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی مبنی بر لزوم توضیح وزیر ارتباطات درباره درآمد چند میلیاردی ناشی از فروش فیلترشکن‌ها در پاسخ به خبرنگار مهر گفت: پاسخ آقای سلیمی در همان نطق خودشان است. ایشان گفته‌اند: «سوال من این است ما چرا حداقل یک دهم قوانین موجود در کشورهای غربی برای مدیریت فضای مجازی نداریم؟ »

وی افزود: وقتی قانونی وجود ندارد باید وزارت ارتباطات پاسخگو باشد یا قانون گذار؟

برخی از کاربران هزینه بالای فیلترشکن را به جان می‌خرند

بسیاری از کاربران و همچنین صاحبان مشاغل آنلاین برای گذران زندگی خود مجبور به استفاده از وی‌پی‌ان هستند. در این میان عده‌ای به سراغ فیلترشکن‌های رایگان می‌روند و دست و پا شکسته نیاز خود را برطرف می‌کنند اما از سوی دیگر بسیاری از افراد امنیت اطلاعات‌شان را بر هر چیز دیگر ترجیح می‌دهند و با وجود رسیدن تورم به فیلتر‌شکن‌ها باز هم به سراغ دور زدن فیلترینگ با هزینه‌های بالا می‌روند. اما به نظر می‌رسد بیش از مسئله نرخ فیلترشکن‌ها، اصل ماجرای سانسور و فیلترینگ است که باید مورد توجه مسئولان در این حوزه قرار بگیرد چراکه اگر محدودیتی برای دسترسی به اینترنت وجود نداشته باشد بساط بازار سیاه فیلترشکن‌ها هم جمع خواهد شد و دیگر جیب کاربران برای خرید وی‌پی‌ان خالی نمی‌شود.

پس پیش از هر چیزی لازم است که به دنبال راهی برای بهبود شرایط بحرانی اینترنت در کشور باشیم تا بقیه حواشی یکی پس از دیگری سامان یابند.

home_header